Kapcsolathekker

Hogyan segít a szülőknek a hordozás?

Van valami kimondottan elgondolkodtató és ironikus abban, hogy a Dr. Spock féle ,,hagyd sírni a babát” elven felnőtt mostani édesanyák milyen fáradhatatlanul hordozzák gyermekeiket. Ma már tudjuk, hogy az édesanya és a kisbaba számára egyaránt természetes szükséglet az, hogy a lehető legtöbbet egymás közvetlen közelében lehessenek, függetlenül attól, hogy egy helyben vannak, vagy éppen ,,mozgásban”.... Tovább »

Ezért ne üsd meg a gyerekedet soha, soha, de soha!

  A mai kisgyerekes szülők korosztályából sokan nőttünk fel úgy, hogy a verés (akár egy kis pofon, legyintés vagy fenekelés formájában is) a gyermeknevelés megszokott és elfogadott része volt – de attól mi még nem szerettük azt, igaz?  Most pedig mi vagyunk a szülők, akik eldönthetik, hogy mit tesznek és mit nem: harcoljunk hát a… Tovább »

Mi a gyermeked szeretetnyelve? TESZT

A kislányom például az érintések nyelvét beszéli. Soha, még véletlenül sem bántana senkit, szeretetét rengeteg apróbb érintéssel, simítással és hatalmas ölelésekkel fejezi ki. Szívesen babrálja a hajamat és az ujjaimat, ha pedig együtt megyünk valahová, el nem mulasztaná szorosan megfogni a kezemet. Neki nem kényelmetlen, ha szorosan mellé ülök valahol: szinte érzem, ahogyan felenged a feszültsége… Tovább »

Ezek a mémek megmutatják: ilyen szülőnek lenni

Ma egy olyan válogatást hoztam, melyen valószínűleg minden szülő pillanatokon belül felnyög majd: tééényleg! 🙂 Az alábbi internetes mémeket elnézve újra és újra elmosolyodtam, azon a kicsit fanyar módon, melyet attól tartok, gyermekeink mellett többen igen jól ismerünk.  Azt érzem, hogy jó néha körülnézni és szabadon kimondani: anyaként nem vagyok tökéletes és ezt tudom is… Tovább »

24/7 – Anyaság és párkapcsolat

Gyakran hallani, hogy a nőknek milyen nehéz az élete, mert napi huszonnégy órában, heti hét napon át helyt kell álljanak anyaként. A gyermekünk igényei, boldogsága mindenek felett állnak, és sokszor erőnkön felül is, tűréshatárunkat kifeszítve teszünk meg mindent gyermekeink boldogságáért. És ez valami csodálatos dolog az anyaságban. Megtapasztalni, hogy a hegyek tényleg elmozdíthatók, hogy bármit… Tovább »

Közös játék a szülővel: videók!

  Rengeteg oldalról meg lehet közelíteni a tanulás fontosságát, mégis az a legjobb módja az új ismeretek elsajátításának, melyet a gyermekek élveznek is. Mi is lehetne jobb lehetőség erre, mint a játékos tanulás?   Talán csak a közös játék a szülővel.  A három és hét év közötti gyermekek láthatóan egyre nyitottabbak a környezetükben lévő dolgok… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!