Kapcsolathekker

Tudtad, hogy a párodnak ez kell? De neked is!

Akár a legfontosabb szeretetnyelveid között van a minőségi idő nyelve, akár nincs, ha kapcsolatban élsz, két dologra mindenképpen szükséged van. Bár mindkettő gyakran magától értetődőnek tűnik, a legnagyobb veszély éppen ebben rejlik: könnyen megfeledkezünk arról, hogy ami ilyen egyértelmű, az is könnyűszerrel kimaradhat (akár hosszabb távon is) az életünkből. (Ha még nem töltötted/töltöttétek ki a Szeretetnyelv-tesztet,… Tovább »

Három rejtett taposóakna a párkapcsolatban: vigyázz, hova lépsz!

Minden párkapcsolatban vannak olyat kérdések, melyekkel az adott pár nehezen birkózik meg. Ezeken felül előfordulhatnak olyanok is (és ez a fajta a keményebb dió), melyeket ha mód van rá, mindketten elkerülnek, mert semmiféle megoldásuk nem alakult ki az idők folyamán az adott nézeteltérés kezelésére.  Nem, nem WC-ülőke nagyságrendű kellemetlenségekről lesz most szó, hanem olyan, ,,taposóakna-szerű”, folyton… Tovább »

Megváltoztál. Meneküljek?

Érezted már úgy, hogy annyira eltávolodtatok a pároddal, mintha nem is ti lennétek? Újabban meglepő dolgokat tesz, amiket nem is gondoltál volna róla, alapos fejtegetésbe kezd olyan álláspontok mellett, melyek tőled nagyon távol állnak vagy azon kapod magad, hogy rácsodálkozol: hogyan fordulhat elő, hogy hirtelen már semmiben nem értünk egyet?... Tovább »

24/7 – Anyaság és párkapcsolat

Gyakran hallani, hogy a nőknek milyen nehéz az élete, mert napi huszonnégy órában, heti hét napon át helyt kell álljanak anyaként. A gyermekünk igényei, boldogsága mindenek felett állnak, és sokszor erőnkön felül is, tűréshatárunkat kifeszítve teszünk meg mindent gyermekeink boldogságáért.... Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!