Kapcsolathekker

Hogyan segít a szülőknek a hordozás?

Van valami kimondottan elgondolkodtató és ironikus abban, hogy a Dr. Spock féle ,,hagyd sírni a babát” elven felnőtt mostani édesanyák milyen fáradhatatlanul hordozzák gyermekeiket. Ma már tudjuk, hogy az édesanya és a kisbaba számára egyaránt természetes szükséglet az, hogy a lehető legtöbbet egymás közvetlen közelében lehessenek, függetlenül attól, hogy egy helyben vannak, vagy éppen ,,mozgásban”.... Tovább »

Az egyik legjobb reklám, melyet valaha láttam

Pedig már láttam párat…  Öt szervezet összefogása hívta életre az Early Connections (Korai Kapcsolatok) elnevezésű hálózatot, melynek működési célja olyan családok támogatása, ahol nyolc év alatti, fogyatékossággal vagy fejlődési rendellenességgel élő gyermeket nevelnek. A lenti televíziós reklám tavaly készült el és egy autista gyermek édesanyjának valós tapasztalatán alapul.... Tovább »

Ezért ne üsd meg a gyerekedet soha, soha, de soha!

  A mai kisgyerekes szülők korosztályából sokan nőttek fel úgy, hogy a verés (akár egy kis pofon, legyintés vagy fenekelés formájában is) a gyermeknevelés megszokott és elfogadott része volt.  Természetes módon a szülői példa az, ami a későbbiekben ,,vészforgatókönyvként” elsőre beugrik, bármiről is legyen szó. Ha téged is ütöttek meg gyermekkorodban, akkor előfordulhat, hogy te… Tovább »

Anyaként mit üzennél a szülés előtti önmagadnak?

Anyának lenni csodálatos dolog, de egyben hihetetlenül megerőltető is. Még a legalaposabb érzelmi felkészülés és minden hozzáférhető tudásanyag átnézése után is arculcsapásként érhet minket a várandóssággal és az anyaként való helytállással járó terhek sokasága, így pedig meglehetősen nehéz felhőtlenül megélni a hétköznapokat. ... Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!