Kapcsolathekker

Szívbemarkoló versek Szendrey Júliától

  Petőfi Sándor özvegye szeretett férje elvesztése után újra férjhez ment. A költővel való házasságából született Zoltán fia féltestvéreként még négy gyermeke született: Attila, Árpád, Viola (aki csak néhány napot élt) és Ilona, aki így egyetlen leánygyermeke volt. Bár Szendrey Júlia megítélése nőként és feleségként a mai napig szenvedélyes viták tárgyát képezi, gyermekeihez fűződő érzelmei soha… Tovább »

Az egyik legjobb reklám, melyet valaha láttam

Pedig már láttam párat…  Öt szervezet összefogása hívta életre az Early Connections (Korai Kapcsolatok) elnevezésű hálózatot, melynek működési célja olyan családok támogatása, ahol nyolc év alatti, fogyatékossággal vagy fejlődési rendellenességgel élő gyermeket nevelnek. A lenti televíziós reklám tavaly készült el és egy autista gyermek édesanyjának valós tapasztalatán alapul.   A történet alapja az a tény, hogy… Tovább »

„Nem tetszik, hogy a gyerekek nincsenek rendesen megnevelve.” Válasz egy idősödő asszony tanácsaira

  Szeretnék reagálni egy olvasói levélre. Az eredeti bejegyzést az Anya-jajj blogon olvashatod, itt.   Gyakran tapasztalom, hogy az idegenek hajlamosak beleszólni a sokszor egyébként is elgyötörtnek tűnő, számukra ismeretlen anyukák viselkedésébe az utcán, a játszótéren vagy bárhol, ahol eszükbe jut: akár a zebra közepén is.   Ha ilyesmit látok, felmerül bennem a kérdés, hogy… Tovább »

24/7 – Anyaság és párkapcsolat

Gyakran hallani, hogy a nőknek milyen nehéz az élete, mert napi huszonnégy órában, heti hét napon át helyt kell álljanak anyaként. A gyermekünk igényei, boldogsága mindenek felett állnak, és sokszor erőnkön felül is, tűréshatárunkat kifeszítve teszünk meg mindent gyermekeink boldogságáért. És ez valami csodálatos dolog az anyaságban. Megtapasztalni, hogy a hegyek tényleg elmozdíthatók, hogy bármit… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!