Kapcsolathekker

Mi az, hogy te már nem változol?! Dehogynem, csak akarni kell!

Csak állsz és azon tűnődsz, hogy vajon megéri-e huszonötödjére is belemenni ugyanabba a beszélgetésbe valakivel, akinek az álláspontja valamiben, mióta ismered, szilárdan kitart. Vajon az egyetlen lehetőséged tényleg az, hogy egyszer és mindenkorra elfogadod a megváltoztathatatlant? 

Ismerős helyzet?

Mégis, mi lehet az alapja annak az általánosan elfogadott nézetnek, hogy az ember egy bizonyos kor után már nem képes megváltozni?

 

Az igaz, hogy valóban voltak olyan kutatások, melyek kimutatták, hogy az emberi agy 21 éves korunkra befejezi a növekedést. Minden agyi változás, amire ezután számíthatunk, a negatív irányba befolyásoló folyamatok közé tartozik, úgy, mint az öregedés, vagy a lassabb reakcióidő.

De ma már tudjuk, hogy ez nem így van. 

 

A fenti eredmények szinte beégtek a köztudatba, mára viszont a régi nézeteket több módon is felülvizsgálták és ezek alapján egyértelműen nyilvánvalóvá vált, hogy az agyunk a felnőtté válás után is igen jól alkalmazkodik az őt érő hatásokhoz és a fennálló körülményekhez és igenis, bármilyen életkorban képes a változásra.

Van még jobb is: az új kutatások szerint az ember személyisége is képes a változásra. Minden, ami történik velünk, amire figyelünk, a szokásaink, az életmódunk, az emberi kapcsolataink és a bennük megélt tapasztalataink mind-mind hatással vannak ránk és együttesen alakítják a személyiségünket.

Így, meglepő módon éppen az alapállítás ellenkezője az igaz: SOHA TÖBBÉ nem lesz pontosan ugyanolyan a személyiségünk, mint ebben a percben! És ez a változás folytatódik, amíg csak élünk.

Te is nyugodtan megmondhatod ezután az e mögé bújóknak: ez a mentség sajnos nem létezik, nincs „de én ilyen vagyok”. Változtatni bárki tud, aki akar.

Kimutatták. 

 

 
 
 
 
 

Továbbiakat a lenti cikkajánlóban vagy a blog facebook oldalán találsz: itt csatlakozhatsz hozzánk, hogy ne maradj le a friss cikkekről. Gyere, egyre többen vagyunk! 

Köszönöm, hogy olvasol, nézz vissza máskor is! 

Ha tetszett a bejegyzés, nagyon köszönöm, ha megosztod vagy a fb Tetszik gombbal (itt Kapcsolódó kép ) jelzed azt nekem. 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!