Kapcsolathekker

A ,,Nem akarok neki fájdalmat okozni” szabad fordítása

Mégis, miért nem vallja be a megcsaló? Ilyen jó fej?

Hangzatos, gyakran és hihetően előadott magyarázat a fenti, melyet sűrűn hallhatunk arra a kérdésre válaszul, hogy miért nem vallotta/vallja be valaki a párjának azt, hogy megcsalja. Sejthető, hogy a másik fél esetleg reagálhatna úgy is ezt hallva, hogy az ő érzéseire csak ne legyenek ennyire tekintettel – de mégis, mi egyéb rejtőzhet a megcsaló szavai mögött? 

  • Előfordulhat, hogy az illető párja maga kérte azt a múltban, hogy ha ilyesmire sor kerül, ne mondja el neki. Ilyenkor érdekes lehet, hogy az a múltbeli elhatározás kitart-e még, vajon még ma is ugyanezt kérné-e? Megkérdezni ugye, a lebukás veszélye miatt nem lehet. 
  • Pont ellenkezőleg: már az esetet megelőzően leszögezte a párja, hogy ha ilyesmi fordulna elő, biztosan elhagyja: a félrelépést semmilyen mértékben nem tudná tolerálni, megbeszélésnek helye részéről ilyenkor nincs. 
  • Lehet, hogy az illető nem szeretne azzal élni a jövőben, hogy a párja felemlegeti a ,,botlását”. Van, aki abban még csak-csak bízna, hogy a párja nem hagyná el egy megcsalás miatt – az viszont hatalmas rémként lebeg a feje felett, hogy akár egész életében azzal kell majd éljen, hogy a jövőbeni nézeteltérésekkor a párjánál legyen az adu ász, ami akár minden vita alkalmával előkerülhet. 
  • Akárhogy is nézzük, a megcsaló számára a legegyszerűbb, legkevesebb bonyodalommal és energiával járó megoldás az, ha a megcsalás ,,önvédelemből” nem derül ki. Az már más kérdés, hogy a legtöbb félrelépés úgy derül ki, hogy a lebukás ennek ellenére megtörténik, vagy hogy mennyire tisztességes a megcsalt, ,,szeretett” féllel szemben az, hogy ő ettől a pillanattól kezdve már egy olyan kapcsolatba pakolja az energiáit, amiben az esetről tudva már nem is akarna benne lenni. 

Az ilyen helyzetekben azért ha nem is kívülről jól láthatóan, de mélyen belül mindenképp kilóg a lóláb… Legfőképpen pedig akkor szembetűnő a hamis magyarázat, ha több félrelépés is követi egymást – akár ugyanabban a kapcsolatban, akár más-más pár mellett.

Nem lehet általánosítva kijelenteni, hogy minden megcsaló semmirekellő, hazug alak… Meglepődnénk, hány ,,szerető, rendes” ember is belecsúszik ebbe a hibába élete során. Az egyik leghangsúlyosabb rész azonban a megcsalás után következik: mit tesz ilyenkor az, aki megbotlott? Ha sorozatos megcsalásokról van szó, ráadásul a félrelépő fél saját, ,,házi ideológiát” is gyárt annak igazolására, hogy adott eset(ek)ben miért volt jogos/elkerülhetetlen/megbocsátható az ő számára a félrelépés, onnan már nagyon nehéz az őszinte együttlét felé visszakanyarodni. Kérdéses az is, hogy egyáltalán érdemes, vagy egyáltalán: kivitelezhető-e. 

 
  
Gyors segítség megcsalás után: e-book itt letölthető (ingyenes)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Továbbiakat a lenti cikkajánlóban vagy a blog facebook oldalán találsz: itt csatlakozhatsz hozzánk, hogy ne maradj le a friss cikkekről. Gyere, egyre többen vagyunk! 

Köszönöm, hogy olvasol, nézz vissza máskor is! 

Ha tetszett a bejegyzés, nagyon köszönöm, ha megosztod vagy a fb Tetszik gombbal (itt Kapcsolódó kép ) jelzed azt nekem. 

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!