Kapcsolathekker

Hogyan rombolják a titkok a kapcsolatokat?

Olvastam egy posztot arról, hogy mi fér bele egy kapcsolatba.
Vajon Mindent El Kell Mondanunk?
Mondjuk a megcsalást? Vagy annak előszelét? Tudjon róla a párunk, vagy úgyis csak bántaná és szétmarcangolná emiatt a saját lelkét – akkor az ő érdekében hallgassuk el, ami már úgyis megtörtént?

Elsöprően sokan voltak a hozzászólók között a diszkrét elhallgatás pártján – pedig az egyik legérzékenyebb téma a párkapcsolatokban pont a társak közötti titkolózás.

Van, aki gondolkodás nélkül mindent megoszt a párjával és ezt visszafelé is automatikusan elvárná s akad, aki pontosan az ellenkező végletet képviseli. Megtalálható az arany középút ebben az esetben? Mikor szólaljon meg a vészcsengő? 

Erősen személyiségfüggő, hogy ki hogyan reagál arra, ha a személyes dolgait meg ,,kell” osztania a párjával. A magánélet határai mindenkinek mást és mást jelentenek… Aki pedig titkolózik, az szándékosan elrejt valamit mások, ez esetben a párja elől.

Ennek egyik oka lehet az is, hogy tart attól, hogy az adott információ kiadása milyen hatással lenne másokra vagy önmagára nézve. Ha pedig a titok mégis kitudódik (vagy a kiderülés veszélye fenyeget), az illető könnyen idegessé válhat, nyugtalan, dühös és távolságtartó viselkedést vehet fel. 

A titkolózás egy párkapcsolatban gyakran közvetve, vagy közvetlenül a megcsalás különböző formáihoz kapcsolódik. De ha csupán nem számolunk be a párunknak egy ártatlan, de jól sikerült kávézásról vagy beszélgetésről, vagy egy jóleső sms-váltásról, azzal máris titkolózunk előtte? 

Amit pedig ennél is érdemesebb végiggondolni: Mi Az Elhallgatás Oka? Az, hogy nem szeretnénk megbántani a párunkat? Ráadásul feleslegesen? 

,,Minden szentnek maga felé hajlik a keze…”

A mondás ebben az esetben is helytálló. Ilyenkor, ha jobban belegondolunk, a fő ok – noha ezerféleképp szépíthető – nem más, mint az, hogy a párunk nem örülne a szóban forgó dolognak, mert számára az már megcsalásnak számítana vagy nagyon megközelítené azt és ezt mi pontosan tudjuk. 

Ez félreérthetetlenül, világosan jelezheti számunkra, hogy olyan dolgot teszünk vagy tettünk, amivel a párunkkal való kapcsolatunkat gyengíthetjük. Ilyen egyszerű. 

Minden lépésünk, melyet megteszünk vagy nem teszünk meg, egy-egy döntés következménye. Ha valamiről úgy érezzük, hogy jobb lenne titokban tartani a párunk előtt, annak érdemes megvizsgálni magunkban az okát: valóban olyan ártatlan dologról van szó, ahogyan azt önmagunkban előzőleg esetleg megfogalmaztuk?

A megcsalás felé vezető úton minden egyes szituáció egyben egy új választási lehetőség is:

,,Minden megcsalás a valós félrelépés előtt, az „ebben még nincs semmi” időszakában kezdődik el”. 

 
 
 
Gyors segítség megcsalás után: e-book itt letölthető (ingyenes)
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 

Továbbiakat a lenti cikkajánlóban vagy a blog facebook oldalán találsz: itt csatlakozhatsz hozzánk, hogy ne maradj le a friss cikkekről. Gyere, egyre többen vagyunk! 

Köszönöm, hogy olvasol, nézz vissza máskor is! 

Ha tetszett a bejegyzés, nagyon köszönöm, ha megosztod vagy a fb Tetszik gombbal (itt Kapcsolódó kép ) jelzed azt nekem. 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!