Kapcsolathekker

Négy dolog, amin elcsúszhatsz veszekedés közben

Ki tudja, hogy kell jól veszekedni? Szerintem nehéz megmondani. Itt van rögtön négy olyan dolog, amin nagyon mellémehet a vita… Akár belefutottál már ezekbe, akár nem, annyi valószínű, hogy a köztetek lévő veszekedések valódi oka is sokszor a háttérben marad. Lehet, hogy nálatok sem az egyetértés alapvető hiánya, hanem a kommunikáció módja az, amitől egy-egy vitátok veszekedéssé fejlődik? Az elmérgesedett helyzetből pedig jóval nehezebb a visszavezető út…

Ha valamiben nincs egyetértés köztetek a pároddal, érdemes lehet a következő négy pontban foglaltakat szem előtt tartani.

 

Ne minősítsd a párodat! 
Ehelyett mondd ki, mit szeretnél tőle pontosan. 
Pl.: Mit csináltál egész nap! Lusta vagy! vs. Szeretném, ha hetente kétszer vacsorával várnál haza.

 

Ne ismételj feleslegesen: szakítsd meg a kört! 
Ha valamit már nagyon sokszor elmondtál és úgy tűnik, nincs eredménye, akkor ne ismételd tovább! Vagy legalábbis semmi esetre sem ugyanabban a formában. Tarts szünetet – jó alkalom ez arra, hogy meghallgasd részletesen, hogy mit szeretne a párod. Rögtön alkalmazhatod az első pontban leírtakat: ha a vita hevében minősít téged a párod, megkérheted, hogy ne tegye és mondja el pontosan, hogy mit várna el a jövőben. Ezután figyelmesen (és nyugodtan!) hallgasd végig.

 

Félre az önzéssel: törekedj a közös megoldásra!
Ő nem az üzleti versenytársad, köztetek nem lehet vesztes vagy nyertes. Ha közületek valaki veszít a vitában, azzal a kapcsolatotok fele részben sérül. És ez a te párkapcsolatod is! A kompromisszum ebben esetben az igazi győzelem.

 

Ez nem vérre megy! Próbáld oldani a feszültséget!
Nagyon fontos rész. Emlékezz, hogy tulajdonképpen nagyon szereted őt, hiszen ezért vagytok egy pár! Emellett az aktuális konfliktus el kell, hogy törpüljön. A helyzettől függően megpróbálhatod egy apró érintéssel vagy humorral oldani a hangulatot. Azért vigyázat: bántó dolgon nem tréfálkozunk. 

 

 
 
 
 
 

Továbbiakat a lenti cikkajánlóban vagy a blog facebook oldalán találsz: itt csatlakozhatsz hozzánk, hogy ne maradj le a friss cikkekről. Gyere, egyre többen vagyunk! 

Köszönöm, hogy olvasol, nézz vissza máskor is! 

Ha tetszett a bejegyzés, nagyon köszönöm, ha megosztod vagy a fb Tetszik gombbal (itt Kapcsolódó kép ) jelzed azt nekem. 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!