Kapcsolathekker

Mi az összefüggés a fogyás és a házasságod között?

Nagyon érdekes, hogy e két, minket, nőket közelről is érintő kérdésben milyen szokatlan párhuzamot lehet vonni, ha kicsit belegondolunk. A két téma közötti különös egyezés bizonyos szemszögből egészen szembetűnő lehet – igyekszem megmutatni, hogyan.

Sokan vagyunk, akik ha nem is állandóan, de legalább időnként túlsúllyal küzdünk. Van, akinél a gyermekvállalással áll összefüggésben a dolog, akad olyan, akinél a jojó-effektus átka szabadul el akár évtizedekig, mások pedig idővel feladják és már tudatosan nem is próbálkoznak újra.

Akik a szervezetüket számos, kíméletlen fogyókúrával kínozták már, gyakran óhatatlanul is elérnek arra a pontra, hogy inkább megtanulnak elégedetten együtt élni a nem kívánt túlsúlyukkal további kísérletezés helyett. Ismerek olyan nőket, akiknek szerencsésen sikerült elérniük az ön-elfogadásnak erre a szintjére és vannak a környezetemben olyanok is, akik világéletükben pont úgy voltak boldogok, ahogy vannak: ez a példa azonban nem róluk szól.

Ezt a fajta ön-elfogadást még a mai, ,,coming-outokkal” tűzdelt világunkban is nagyon nehéz elérni, de nem is erről szeretnék most elsősorban beszélni. Hanem arról, hogy ha valaki szeretne tartósan megszabadulni a túlsúlyától, akkor nagy valószínűséggel teljes életmódváltásra van szükség. Sokgyermekes nőként már nekem is számos alkalommal volt szerencsém végignézni testem drasztikus megváltozását és küzdeni annak alakításáért. 

A hozzáértők mindenesetre állítják (és az én többszöri tapasztalatom is egyértelműen ebbe az irányba mutat), hogy tartós eredményt csak hosszútávú változtatással, kitartással, az életmódunk következetes megváltoztatásával érhetünk el. Ha úgy tetszik, ez egy véget nem érő és mindennapos harc: a túlsúlytól való megszabadulás után sem eshetünk újra a régi hibáinkba, hiszen azzal a régi következmények is haladéktalanul újra jelentkeznének.

Minél előbb határozzuk el magunkat az egész életmódunkat érintő változtatás mellett, annál hamarabb érhetjük el a kívánt célt. Hogy ez sok időbe telhet? Hiszen az az idő így is, úgy is eltelik!

Viszont nagyon nem mindegy, hogy hogyan érezzük majd magunkat az e hosszú idő eltelte utáni életszakaszban. Hogy továbbra is kesergünk majd elégedetlenül, megpróbáljuk a lehető legjobbat kihozni magunkból a nehezebb helyzetben is (miközben ott visszhangzik bennünk, hogy nem tetszem magamnak eléggé, az a ruha nekem biztosan nem állna jól, abba a másikba pedig biztosan bele se férek…), vagy az elért pozitív változás eredményét élvezhetjük. Hangsúlyozom, hogy azokra gondolok most, akiknek önmaguk számára jelent problémát a túlsúly, s nem azokról, akiket a környezetükből ér emiatt kritika, hiszen a kettő között óriási a különbség – bár ok-okozati összefüggések azért akadnak. Voltam már mindkét helyzetben, tapasztaltam, hogy egyik sem túl jó érzés.  

A párkapcsolatokról több, fent említett dolog szinte ugyanígy elmondható. Könnyen beletörődhetünk abba, hogy nem olyan a kapcsolatunk, amilyet szerettünk volna, nem okoz maradéktalan boldogságot, nem vagyunk elégedettek vele – azonban hajlamosak vagyunk könnyen elfogadni azt. Belepihenni abba, hogy ,,jó ez így”. Hiszen másoknak még rosszabb, egyébként is mit tehetnénk már, ha így alakult. Próbáltuk már többször is megváltoztatni, nem sikerült.  

A megoldás ebben az esetben is a teljes életmódváltásban gyökerezhet: minden nap tennünk kell azért, hogy javuljon a kapcsolatunk és amikor elértük a kitűzött célt, akkor sem hagyhat alább a figyelmünk.

Ezt a hibát sokan elkövetik, te ne tedd!

A párkapcsolatért való erőfeszítéseknek a lánykéréssel vagy házasságkötéssel nemhogy nincs vége, a kitartást igénylő rész még csak ekkor kezdődik el igazán… És minél hamarabb kezdünk bele kapcsolatunk megváltoztatásába, annál hamarabb érhetjük el a párunkkal való összetartozás vágyott érzését – és annál tovább is élvezhetjük azt, mindketten.

 

Hiszen mindketten csak egyszer élünk: minél hamarabb változtatunk, annál több időnk marad még a közös életünkből, amit boldogan élhetünk meg együtt.

Ha komolyan változtatnál, ne habozz: kezdd el most! A hogyanra pedig bármikor felhasználható, azonnali válaszokat találhatsz itt, itt, itt, itt, itt és itt.

 
 
 
 
 

Továbbiakat a lenti cikkajánlóban vagy a blog facebook oldalán találsz: itt csatlakozhatsz hozzánk, hogy ne maradj le a friss cikkekről. Gyere, egyre többen vagyunk! 

Köszönöm, hogy olvasol, nézz vissza máskor is! 

Ha tetszett a bejegyzés, nagyon köszönöm, ha megosztod vagy a fb Tetszik gombbal (itt Kapcsolódó kép ) jelzed azt nekem. 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!