Kapcsolathekker

Pocsék tanácsok a szerelmi életedhez

Ha valaki ezeket javasolja neked, tudd: lehet, hogy jót akar, a tanácsa mégis csapnivaló…

Az emberek imádnak boldog-boldogtalannak tanácsokat osztogatni. Sajnos az a tény, hogy valaki veszi a fáradságot és akár kérés nélkül is javaslatokkal lát el téged, még messze nem jelenti egyúttal azt is, hogy amit mond, az a te esetedben is pont megfelelő vagy hasznos módszer lehet.

Mivel egymástól oly különbözőek vagyunk és a párkapcsolataink is másképpen működnek, nincs az a tanács, amely univerzálisan használható lenne. Az a hozzáállás adott helyzetekhez, ami másnak bevált vagy akár a kapcsolatát mentette meg, nálad katasztrofális következményekkel is járhat és viszont…

Olyan gyakori, sok esetben kéretlen párkapcsolati tanácsokat gyűjtöttem össze, melyeket hallva nem az az ember első gondolata, hogy ,,Oké, most hazamegyek és ezt tutira kipróbálom”. 

 

 

A házasság hülyeség! Sose házasodj meg!

Tudom, hogy van, aki őszintén hisz ebben és talán az ő számára valóban ez a legjobb út. Lehet, hogy olyan ember szájából halljuk, aki már volt házas és hatalmasat csalódott az intézményben (vagy a párkapcsolatában).

Ugyanakkor nem lehet csak úgy ráerőltetni a privát véleményünket valaki másra, aki talán őszintén vágyik arra, hogy ily módon (esetleg hitben is) megerősítse a kapcsolatát – és akinek korántsem biztos, hogy rossz tapasztalata lesz a témában.

Előfordulhat, hogy a házasságkötés az ő életének legeslegjobb döntése lesz: honnan tudhatná ezt egy kívülálló? 

 

Egy nő ne legyen sikeresebb a férjénél!

Ez az! De mi számít sikernek, kérdem én? Csak férfias szakmákban nem lehetünk jók, vagy a tipikusan nőikben sem? Vagy semmiben, nehogy a férjünknek rosszul essen?

Apropó, mennyire működőképes az a kapcsolat, melyben az egyik fél rosszul érzi magát a másik sikereit látva, ezért a párja szándékosan visszafogja magát?

Szuper mindkét kilátás, melyre így számíthatunk: vagy leélünk egy életet azzal a kérdéssel, hogy ,,mi lett volna, ha”, vagy a békesség érdekében elbagatelizáljuk, ha valamiben véletlenül sikereket érünk el…

 

Reaction GIF - Find & Share on GIPHY

 

Ha nem vagy boldog, akkor hagyd és keress mást! 

Így van, ha bármilyen probléma merül fel a kapcsolatodban és emiatt nem érzed magad boldognak, ne is görcsölj rajta, lépj ki menten! Fontos, hogy ne mondd el a párodnak, min szeretnél változtatni, ne tegyél semmit a javulás érdekében és lehetőleg az utolsó pillanatig még azt se tudja meg, hogy a kilépést fontolgatod. 

 

Mindent helyre lehet hozni, ne aggódj!

A másik véglet. Vannak olyan helyzetek, amikor végleg elveszítjük a párunkba vetett bizalmat vagy alapvető különbségek derülnek ki az elvárásaink, céljaink vagy értékrendjeink között… Ezt mondjuk hogy ,,hoznád helyre”? Csak kérdezem. 

 

Tartsd magadban, nehogy veszekedés legyen belőle!

Természetesen. Hallgassuk csak el, ha valamit másképpen szeretnénk, nehogy megtudja a párunk! Még a végén jobban működnének köztünk a dolgok. Elvégre egy veszekedés sokkal rosszabb, mint egy életen át tűrni, nem igaz?

 

Bajod van vele? Mondd neki többször, majd megérti!

Nem, véletlenül sem azon kellene változtatnunk, hogy hogyan adjuk tudtára a kívánságunkat. Ehelyett jó sokszor szajkózzuk pontosan ugyanazt, amivel már az első alkalommal sem értünk célt: attól aztán biztosan jobban kijövünk majd!

 

Ne mutasd ki az érzéseidet!

Hogyne, kezdjünk játszmázni és esélyt se adjunk a párunknak arra, hogy megtudja, valójában miről mit gondolunk… Ez minden őszinte és tartós kapcsolat alapja. 

 

Ne aludjon veletek a gyerek, hát mi lesz kettőtökkel?

Igaz, sokkal jobb, ha éjszakánként akár ötször is át kell baktatnod a babaszobába szoptatni vagy órákon át gubbasztani a földön a kiságy mellett, hogy fogni tudd a kicsi kezét, miközben alszik… Az ilyen élmények aztán növelik a kedvet az összebújáshoz! 

 

Még lefekvés előtt mindenképpen béküljetek ki!

Nos, be kell valljam, ez jónak tűnt és alkalmaztam is kerek három éven át. Az eredmény: egyetlen nagyobb konfliktusunkat sem sikerült véglegesen megoldanunk, hiszen a párom egy idő után pontosan tudta: az idő véges, legkésőbb aznap este kezdeményezem majd a békülést.

Merem állítani, hogy a problémák szőnyeg alá söprésének legcsodásabb receptjét hallhattuk! 

 

Megbántott? Bántsd vissza! / Megcsalt? Csald vissza!

Egyértelmű. Tegyünk egy nehéz helyzetet még nehezebbé, egy túlélésért küzdő kapcsolatot kaszáljunk el végleg!

Esélyt se adj magatoknak, csak hajrá! 

 

Egy-egy félrelépés még jót is tesz a házaséletnek, csak a másik meg ne tudja!

Pfff… Így röviden.

Bővebben pedig erről már írtam itt, ha újra elolvasnád, kattints. 

 

A gyerekvállalással a válást kockáztatod! / Ha elváltok, az a gyerek miatt lesz.

Nos, egy gyermek születése nem oldja meg a párkapcsolati problémákat, sőt… Ezt jól tudjuk.

Egy erős párkapcsolat ugyanakkor képes megbirkózni a gyerekvállalással járó érzelmi és egyéb terhekkel – egy gyenge lábakon álló párkapcsolat viszont enélkül is jó eséllyel tönkremegy pár éven belül… 

Nagy hiba a gyermekvállalást felelőssé tenni mondjuk a felkészületlenségért vagy a rossz párválasztásért, egy külső szemlélő pedig pláne nehezen képes belelátni abba, hogy egy adott házasságban milyen erősségek és gyengeségek vannak, óvatosan hát az általánosítással. 

 

…és a személyes kedvencem:

Maximum elváltok!

Hát persze! Menjünk csak bele úgy a házasságunkba, hogy az úgyis könnyedén eldobható. Ennek csak jó vége lehet…

Véletlenül se fontoljuk meg, hogy kit választunk magunk mellé vagy hogyan bánunk vele, hiszen bárki lecserélhető, minek aggódni rajta vagy energiát fektetni a kapcsolatunkba?

Ha gond van, kilépsz, ennyi. Tuti tipp az élethosszig tartó házassághoz! 

 

 

Advice GIF - Find & Share on GIPHY

 

 
 
 
 
 

Továbbiakat a lenti cikkajánlóban vagy a blog facebook oldalán találsz: itt csatlakozhatsz hozzánk, hogy ne maradj le a friss cikkekről. Gyere, egyre többen vagyunk! 

Köszönöm, hogy olvasol, nézz vissza máskor is! 

Ha tetszett a bejegyzés, nagyon köszönöm, ha megosztod vagy a fb Tetszik gombbal (itt Kapcsolódó kép ) jelzed azt nekem. 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!