Kapcsolathekker

Tudtad, hogy a párodnak ez kell? De neked is!

Akár a legfontosabb szeretetnyelveid között van a minőségi idő nyelve, akár nincs, ha kapcsolatban élsz, két dologra mindenképpen szükséged van.

Bár mindkettő gyakran magától értetődőnek tűnik, a legnagyobb veszély éppen ebben rejlik: könnyen megfeledkezünk arról, hogy ami ilyen egyértelmű, az is könnyűszerrel kimaradhat (akár hosszabb távon is) az életünkből. (Ha még nem töltötted/töltöttétek ki a Szeretetnyelv-tesztet, akkor most itt lehetőség van rá, kattints!)

Az egyik ilyen szükséglet az én-idő, amikor csak magaddal foglalkozol, pontosabban azzal, hogy feltöltődj, regenerálódj.

Ez mindenkinél másképpen történhet, biztosan tudod is magadról, hogy mi az, ami téged eredményesen feltölt.

Egy párkapcsolatban könnyen okozhat konfliktusokat az, ha az egyik félnek nincs meg az a mennyiségű én-ideje, amennyire szüksége lenne. A helyzetet még inkább elmérgesítheti, ha a pár másik tagjának van ilyen ideje, vagy éppen ha a párunk úgy reagál erre a kívánságunkra, hogy hiszen neki sincs, mi ez a luxusigény?

Van egy mondás, már nem emlékszem, hol hallottam, nem is idézem pontosan – sok évvel ezelőtt volt nagy hatással rám.

Így szól: ,,Ne tulajdonítsd a rosszindulatnak azt, ami fáradtságból is fakadhat.”

Nagyon igaz és megszívlelendő: a kimerültség sokszor tehető felelőssé olyan veszekedésekért, melyek pihentebb állapotunkban ki sem robbantak volna. Érdemes ezt elkerülni, nem is gondolnánk, hogy akár apróságok is milyen sokat javíthatnak a hangulatunkon. 

 

A másik az elegendő, minőségi közös idő, vagyis az olyan, rendszeresen együtt töltött idő a pároddal, amikor egymásra figyeltek, de nem az aktuálisan megoldandó tennivalók miatt. Ha valamelyikőtöknek ráadásul szeretetnyelve is a minőségi idő nyelve, erre a szükségletre különösen érdemes odafigyelni. 

Bár a mindennapokban van a legfontosabb szerepe az egymásra szánt időnek, az ajándéknak sem utolsó, sőt!

A legemlékezetesebb meglepetések a kapcsolatotokban pont az olyan események lehetnek, melyeket együtt éltek át, vagy melyekkel előre befizetett élményként megajándékozod a párodat. Jó ötlet lehet valamelyik feledhetetlen randevútokat az adott helyszínen megismételni, kettesben elbújni a világ elől pár napra vagy bármilyen módon kiszakadni kicsit a hétköznapokból – a hangsúly az egymásra figyelésen van, minden egyéb szabadon változtatható. 

Extra tipp: azokon a közösen átélt élményeken, melyek során megemelkedik az adrenalinszintünk, még vonzóbbnak találhatjuk egymást a párunkkal. 

 

Ha komolyan változtatnál, ne habozz: kezdd el most! A hogyanra pedig bármikor felhasználható, azonnali válaszokat találhatsz itt, itt, itt, itt és itt

 

 
 
 
 
 

Továbbiakat a lenti cikkajánlóban vagy a blog facebook oldalán találsz: itt csatlakozhatsz hozzánk, hogy ne maradj le a friss cikkekről. Gyere, egyre többen vagyunk! 

Köszönöm, hogy olvasol, nézz vissza máskor is! 

Ha tetszett a bejegyzés, nagyon köszönöm, ha megosztod vagy a fb Tetszik gombbal (itt Kapcsolódó kép ) jelzed azt nekem. 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!