Kapcsolathekker

A te párod is szeretné, hogy ezt abbahagyd

Szeretnél a párod gondolataiba látni? Hiszen ki ne szeretne…

Ebben nem tudok segíteni, viszont mutatok néhány olyan szokást, melyekben ha magadra ismersz, tudhatod: a kedvesed egészen biztosan azt szeretné, hogy felhagyj velük. 

Lássuk hát őket, szép sorjában.

 

Kritizálás

Senki sem szereti, ha kritizálják – a számunkra legfontosabb személytől azonban hatványozottan rosszabbul tud ez esni, mint bárki mástól. Ha nem értesz egyet azzal, amit a kedvesed tesz vagy gondol, azt a tudomására hozhatod gorombán vagy akár tapintatosan is – a döntés a tiéd: ahogyan a következmények is. Általános szabály lehet például, hogy ha van rá mód, ne szóljunk úgy a párunkhoz, ami nekünk (tőle) rosszul esne

Ha szeretnéd valamiben megváltoztatni a párod viselkedését, igyekezz azt sem kritikaként megfogalmazni. Gondold végig, hogy mit szeretnél elérni azzal, amit mondani akarsz a párodnak (pl.: ,,Hihetetlen, milyen trehány vagy!”) és igyekezz azt átfogalmazni egyszerű és pontos kéréssé (pl.: ,,Szeretném, ha segítenél megtartani a rendet az előszobában, kérlek pakold el te is a cipőidet, ha hazaérsz.”). A módszer visszafelé is működik: ha a párod gyakran kritizál téged, megfigyelheted, miket mond. Ezután próbáld meg ,,visszafejteni” az általa mondottakat kérésekké: így könnyebben kiderülhet számodra, hogy mire van szüksége. 

 

Szükségletek elhallgatása

A párod nem tesz a kedvedre? Próbálkozik, de valahogy mindig mellémegy? Olyan módon próbál közeledni feléd, ami nem hogy jól esne, még taszít vagy irritál is téged?

Ki a hibás ebben az esetben? A párod, aki rosszul próbálkozik?

Nem. Hiszen próbálkozik! Valószínűleg nem akarattal fut bele olyan, számára kellemetlen szituációkba, ahol az erőfeszítését nem koronázza siker… Felmerül a kérdés, hogy mondtad-e neki valaha, hogy mire vágynál? És ha igen, akkor egyértelműen mondtad-e? Megértette belőle, hogy mire van szükséged?

Ha nem, akkor valószínűleg te nem mondtad számára érthető módon. Ilyenkor a teendő egyszerű: ha szeretnél valamit, homályos célzások vagy csendes várakozás helyett mondd ki, mit szeretnél a párodtól pontosan – és csodák csodája, valószínűleg megkapod majd. Az is sokat segíthet, ha mindketten kitöltitek a Szeretetnyelv-tesztet: ily módon, egymás szeretetnyelvei szerint valószínűleg úgy tudtok majd egymásnak adni, hogy a másik abból valóban érezze is a törődést. 

 

Másik nő/férfi csodálata

Dicsértél már meg valakit az ellenkező nemből úgy, ahogyan a párodat sohasem? Ha ezt teszed, ráadásul olyan tulajdonságot méltányolsz valakiben, melyben a párod is jó (vagy nagyon szeretne az lenni), azzal különösen megbánthatod vagy csalódottá teheted a kedvesedet. 

 

Közeledés csak az együttlét reményével

Minden párkapcsolatban hangsúlyos szerepet kap az intimitás, azonban ha közeledés napról napra csupán az intim együttlét reményével történik, az felettébb romboló hatású lehet. Mindenkinek szüksége van a párja osztatlan figyelmére, arra, hogy a számára ideális módon kifejezze az érdeklődését felé, azonban ha ez észrevehetően egyfajta adok-kapokká válik (csak akkor figyelek rád, ha utána összebújhatunk), azzal eltűnik a varázs, a megbecsültség érzése. 

 

 
 
 
 
 

Továbbiakat a lenti cikkajánlóban vagy a blog facebook oldalán találsz: itt csatlakozhatsz hozzánk, hogy ne maradj le a friss cikkekről. Gyere, egyre többen vagyunk! 

Köszönöm, hogy olvasol, nézz vissza máskor is! 

Ha tetszett a bejegyzés, nagyon köszönöm, ha megosztod vagy a fb Tetszik gombbal (itt Kapcsolódó kép ) jelzed azt nekem. 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!