Kapcsolathekker

Ha ezt teszed, azzal kitárod a kaput a megcsalás előtt

Minden megcsalás előtt van egy hosszabb vagy rövidebb időszak, amikor azzal nyugtatjuk magunkat, hogy tulajdonképpen nem is teszünk semmi rosszat.

Hiszen hűséget fogadtunk, nem vakságot, nem igaz? 

Beszélgetni pedig csak lehet.

Ez nem minden esetben ilyen magától értetődő. Fontos körülmény, hogy azzal, amit teszünk, nem feszegetjük-e a félrelépés határait. Ha például a párunk látná, mit teszünk vagy mondunk, lenne okunk a szégyenkezésre?

Vagy másképpen: előfordulhat, hogy nem örülne annak, amit hall?

 

Szép dolog például megdicsérni mások külsejét, azonban még ha köztudottan kapcsolatban élünk is, félő, hogy ha az ellenkező nemből illetünk elismerő szavakkal valakit, ő közeledésként értékeli majd az elhangzottakat. Ha ezt követően elkezdene másképpen nézni ránk, ha megkülönböztetett figyelmet kapnánk tőle, tudjunk róla: mi tettük meg az első lépést. Ugyanez vonatkozik arra is, ha szinte kiprovokáljuk tőle a külsőnkre vonatkozó dicséretet. 

 

A párkapcsolatunk részletei vagy gyengeségei a párunkra és ránk tartoznak.

Hatalmas különbség van aközött, hogy a párunkkal való problémáinkat a barátainkkal vagy egy számunkra vonzó, ellenkező nemű személlyel beszéljük meg. Míg a barátunk az elhangzottak alapján a számunkra legjobb utat keresi majd, a párunk potenciális versenytársának önként mutatunk rést a pajzson, mely a kapcsolatunkat védelmezi.

Ha ezt tesszük, azzal egyértelműen felkínáljuk a lehetőséget számára: olyan szükségletet mutatunk, amelyben hiányt szenvedünk.

Még csak nincs is igazán nehéz dolga akkor, ha kihasználná a helyzetet! A beszélgetés alatt valószínűleg mi magunk mutatunk rá arra, hogy mire lenne szükségünk a párunktól, mi az, amit nem kapunk meg: elég tehát ezt tennie (vagy csak azt mondania, hogy a párunk helyében ő megtenné), máris sikerülhet közelebb kerülnie hozzánk.    

A külső dicséretére vonatkozó ,,tiltás” a személyes szimpátia megerősítésére is kiterjed. Ha felhívjuk  a figyelmet arra, hogy kedvelünk valakit, szívesen töltjük vele az időnket, kimondottan humorosnak találjuk vagy sűrűbben is találkoznánk vele, az egyértelmű közeledésnek számít, bárhogy próbáljuk is bizonygatni az ellenkezőjét. Természetesen egy konkrét találkozó javaslata (tűnjön az indok bármily ártatlannak is), szintén ebbe a kategóriába esik. 

Ugyanez vonatkozik az érintésekre is… Lehet, hogy azt gondolnánk, egyetlen röpke érintésben vagy az egymáshoz közelebbi megállásban, egy apró odahajlásban még nincs semmi, de ez egyáltalán nem így van!

Bármilyen semleges témáról is legyen szó, ha a testbeszédünk azt közvetíti, hogy tetszik nekünk a másik fél és kaphatóak vagyunk/lennénk (elnézést), teljesen mindegy, mit mondunk: a testünk hangosabban beszél nálunk. 

 

 
 
 
Gyors segítség megcsalás után: e-book itt letölthető (ingyenes)
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 

Továbbiakat a lenti cikkajánlóban vagy a blog facebook oldalán találsz: itt csatlakozhatsz hozzánk, hogy ne maradj le a friss cikkekről. Gyere, egyre többen vagyunk! 

Köszönöm, hogy olvasol, nézz vissza máskor is! 

Ha tetszett a bejegyzés, nagyon köszönöm, ha megosztod vagy a fb Tetszik gombbal (itt Kapcsolódó kép ) jelzed azt nekem. 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!