Kapcsolathekker

Megcsalás: ez jusson eszedbe, mielőtt megteszed!

Bárkit érhet kísértés, aki kapcsolatban él, keveredhet olyan szituációba, melyben kifejezetten nehéz nemet mondani.

A nagy számok törvénye alapján, ha egy párkapcsolatunk hosszú ideig tart, valószínű, hogy ez idő alatt találkozni fogunk legalább egy olyan emberrel, akibe, ha nem lenne párunk, gond nélkül bele tudnánk szeretni. Akivel kapcsolatban nagyon nehéz megtartóztatnunk magunkat… Aki vonz, mint a mágnes. 

Ha hiszünk a hűségben, akkor mielőtt bármit is tennénk, érdemes tisztáznunk a párunkkal való helyzetünket a lezárás vagy a kapcsolatunk javítása mellet döntve. De mi történik akkor, ha ezt nem tettük meg, a kísértés pedig egyre csak fokozódik?  

Amennyiben vészesen közel kerülnénk ahhoz, hogy magukkal sodorjanak az események, van egy pár dolog, amit nem árt észben tartanunk. 

A megcsaláskor egyértelmű, hogy abban bízunk: soha nem derül ki, mit tettünk. Ha ez valóban így lesz, abban az esetben viszont egészen biztosan számos olyan alkalom vár ránk, amikor összerezzenünk, mert közel kerülünk a leleplezéshez. Még a párunkkal töltött szép élményeket is be fogja árnyékolni a lelkiismeret-furdalásunk, bűntudatunk vagy a lebukástól való félelem. 

A megcsalás megváltoztatja majd azt, ahogyan a párunkkal bánunk és ahogyan reagálunk az ő tetteire, beleszövődik minden napunkba és bár az érzés idővel halványul majd, soha nem szabadulhatunk meg tőle egészen.

Most vegyük a másik lehetőséget… A lebukást. Mert azért mielőtt bármit tennénk jó, ha tudjuk: a félrelépők nagy része előbb-utóbb lebukik. Nem, nem amiatt, mintha annyira bárgyú lenne, hanem mert egy párkapcsolatban nehéz leplezni a párunk előtt, ha megváltozunk. Egy megcsalás vagy viszony azonban annyi oldalról változtat a viselkedésünkön, szokásainkon és érzelmeinken, amit már nem lehet gond nélkül titokban tartani. 

Mi történik tehát a lebukás után? Gondolj csak bele… Megtudja a párod. Szörnyen fájni fog neki. Emellett tudni fogják a barátai, a barátaid, a családod, az anyád, a gyermekeitek… Ha a dolog váláshoz vezet, még a következő párod is.

A bizalom az, ami leginkább sérül. Bármit is tegyél ezután, soha, de SOHA többé nem kaphatod vissza a párod úgy, ahogyan most a tiéd.

 

Nem akarok hazudni: nagyon valószínű, hogy el fog hagyni. Vagy a megcsalás kiderülésekor, vagy pedig később, amikor rájön, hogy képtelen újjáépíteni a beléd vetett bizalmát. De még ha nem is hagy el… Minden további együtt töltött pillanatotok mögött (még a legboldogabbakban is) valahol, mélyen ott lesz bennetek a gondolat, hogy megcsaltad: megbocsátott, együtt maradtatok, de te már őt megcsaltad

Ha szakítotok, azzal mindkettőtök és a gyerekeitek egész élete is fenekestül felfordul. Elvesznek a közös hétköznapok, rámegy az otthonotok, a családi idill. Elveszíted a párod, nem láthatod minden nap a gyerekeidet. Elvész a tágabb családod egy része (a párod családja), a baráti körötök szétesik, a gyerekeid már nem úgy néznek rád, mint azelőtt.  

Minden, amit az elmúlt években építettetek, minden, amit szeretsz, eltűnik, nyoma vész. 

Az új életedet pedig időbe telik majd felépíteni. Elképzelhető, hogy egy idő után egészen jól érzed majd magad benne, de addig sokat kell dolgoznod rajta, lesznek nagyon nehéz napok, időszakok és kétségtelen, hogy gyökeresen más lesz, mint amiben most élsz.

Emellett van más lehetőség is… Az is megtörténhet, hogy ez a mostani az utolsó olyan időszak az életedben, amikor viszonylag elégedett vagy a helyzeteddel. Lehet, hogy visszasírod majd… Nem tudhatod. 

 

Azt gondolom, hogy meg fogod bánni. Persze, nem tudhatom biztosan. Lehet, hogy számodra éppen a kilépés az, ami egy boldogabb jövő felé nyit kaput… Ebben az esetben meglehet, hogy azt bánod majd, hogy így lett vége.

De nem tudhatom. 

 

 
 
 
Gyors segítség megcsalás után: e-book itt letölthető (ingyenes)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Továbbiakat a lenti cikkajánlóban vagy a blog facebook oldalán találsz: itt csatlakozhatsz hozzánk, hogy ne maradj le a friss cikkekről. Gyere, egyre többen vagyunk! 

Köszönöm, hogy olvasol, nézz vissza máskor is! 

Ha tetszett a bejegyzés, nagyon köszönöm, ha megosztod vagy a fb Tetszik gombbal (itt Kapcsolódó kép ) jelzed azt nekem. 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!