Kapcsolathekker

Ne csodálkozz, ha ettől megváltozik a házasságod!


Sokan ragadnak be olyan párkapcsolatba, ahol azt érzik, hogy bár mehetnének jobban is a dolgok, tulajdonképpen így is el lehet éldegélni. Hogy végül is, szeretjük egymást, jó ez így, ha már jobb nem lehet.

De ki mondja meg, hogy a ti kapcsolatotok lehet-e jobb?

Ki mondta, hogy azért, mert eddig nem lett jobb, így is kell, hogy maradjanak a dolgok?

Higgy benne, hogy sikerülhet!

Miért pont neked ne sikerülne?

Bármelyik percben, egy friss kapcsolat ötödik percében, vagy egy házasság huszadik évében is dönthetsz úgy, hogy kicsit átalakítod a mindennapokat.

Először csak heti egy kis változtatás – ezt meg tudod csinálni, ugye?

Úgy.

Aztán heti kettő, napi egy, napi két apróság, és a kedveseddel való kapcsolat észrevétlenül átalakul valami sokkal jobbá, mint amilyen most.

Mert mi is a kapcsolatotok, ha jobban belegondolsz? Az a valami, ami köztetek van, ami abban jelenik meg, ahogyan bántok egymással, nap mint nap.

Ha te változtatsz a viselkedéseden, azzal felerészt megváltoztatható a kapcsolatotok – ha pedig ő erre reagál, akkor a másik felével is jó esélyeitek vannak.

 

Hogyan javíthatsz egy ellaposodott kapcsolaton, hogyan törheted meg a megszokást?

Összegyűjtöttem pár dolgot, amivel sikerülhet.

  • Érj hozzá gyakrabban! Emlékszel, milyen volt, amikor le sem tudtátok venni egymásról a kezeteket? Most elég, ha végigsimítod a hátát, miközben sorban álltok, ha hozzáérsz a karjához, ahogy elmentek egymás mellett, ha megfogod a kezét, ha közösen mentek valahova. Ha megnyomkodod a hátát, ha látod, hogy elgémberedett.
  • Viccelj sokat! Lehet, hogy nem vagy egy viccmesélő típus, de az igazság az, hogy a legtöbbünk nem az. Amin a hétköznapokban változtatni tudsz, az az, hogy hogyan állsz hozzá a dolgokhoz. Próbáld ki, hogy mi történik akkor, ha csak nevetsz valamin, amin egyébként dühös szoktál lenni? Ha a párodnak épp elege van, és mindenen dohog, van választásod: ugyanígy reagálsz, vagy kedvesen megmosolygod, és kivárod, amíg elül a vihar – esetleg nem veszel tudomást a morgolódásról, és derűsen eltereled a figyelmét.  
  • Randevúk során szerettetek egymásba. Akkor, amikor még súlya, értéke volt az együtt töltött időnek, amikor eszedbe nem jutott volna mással foglalkozni, miközben ő ott van melletted. Ezt az állapotot időről időre, hullámszerűen fel lehet frissíteni a leghosszabb házasságban is. Járjatok el rendszeresen együtt. Heti egy este, havi egy vagy két nap csodákat tehet. Nem kell nagy dolgokra gondolni: szerda esténként egy kétórás közös séta kikapcsolt telefonokkal, péntekenként egy óra hamburgerezés vagy minden hónapban egy-egy hosszabb kirándulás a közeli erdőbe egyaránt megteszi.

 

Ha azt érzed, hogy a párod sose visz sehova, hiába rágod a fülét, akkor se keseredj el. Miért gondolod, hogy csak ő kezdeményezhet?

Vedd a kezedbe az irányítást. Mondd neki, hogy lefoglaltál egy tekepályát péntekre, megvettél két mozijegyet holnapután estére vagy bejelentkeztél a vadasparkba egy szombati, kétszemélyes vezetett sétára.

Ha az időpont nem felel meg neki, csúsztassátok el pár nappal, amit kiterveltél, ha pedig a program, akkor ő találjon ki ugyanakkorra valamit: bárhogy is legyen, csak jól jöhettek ki belőle.

Csak legyetek együtt és érezzétek jól magatokat. 🙂

 

Ha komolyan változtatnál, ne habozz: kezdd el most! A hogyanra pedig bármikor felhasználható, azonnali válaszokat találhatsz itt, itt, itt, itt és itt

 

 
 
 
 
 

Továbbiakat a lenti cikkajánlóban vagy a blog facebook oldalán találsz: itt csatlakozhatsz hozzánk, hogy ne maradj le a friss cikkekről. Gyere, egyre többen vagyunk! 

Köszönöm, hogy olvasol, nézz vissza máskor is! 

Ha tetszett a bejegyzés, nagyon köszönöm, ha megosztod vagy a fb Tetszik gombbal (itt Kapcsolódó kép ) jelzed azt nekem. 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!