Kapcsolathekker

24/7 – Anyaság és párkapcsolat

Gyakran hallani, hogy a nőknek milyen nehéz az élete, mert napi huszonnégy órában, heti hét napon át helyt kell álljanak anyaként.

A gyermekünk igényei, boldogsága mindenek felett állnak, és sokszor erőnkön felül is, tűréshatárunkat kifeszítve teszünk meg mindent gyermekeink boldogságáért.

És ez valami csodálatos dolog az anyaságban.

Megtapasztalni, hogy a hegyek tényleg elmozdíthatók, hogy bármit is tennénk meg magunkért, gyermekünkért ezerszer nagyobb kihívásokkal is gondolkodás nélkül szembenézünk.

Van azonban egy olyan oldala a gyermekünkről való gondoskodásnak, ami jóval ritkábban kerül előtérbe.

Ez pedig az, hogy a gyermekünk biztonságérzetét nem az alapozza meg leginkább, hogy mennyi áldozatot hozunk érte, vagy hogy milyen alaposan szolgáljuk ki a szükségleteit.

Egy gyermek biztonságérzete akkor áll stabil alapokon, ha az a két személy, aki az ő létéért felel, szeretetteljes viszonyban áll egymással.

Ha azt érzi, hogy ez az egység, aminek a tetején ő csücsül, biztos és megbonthatatlan.

A szülői egység pedig az egyik legnehezebben megtartható dolog ma, amikor úgy tűnik, szinte minden a tartós kapcsolatok fennmaradását nehezíti.  Nem elég hozzá az, ha mindketten jó szülők vagytok. Paradox módon, ha igazán jót szeretnétek tenni a gyermeketekkel, akkor időről időre ki kell lépnetek a szülői szerepből és előtérbe engedni azt a csajt és pasit, akik bolondulnak egymásért.

 

Hajlamosak vagyunk teljesen megfeledkezni arról, hogy a párkapcsolatunk is 24/7-es szerep, nem csak az anyaság.

Valahogy együtt kellene jelen legyen napjainkban a harcos anya és a pasink nője – de ezt csak tudatos odafigyeléssel lehet megvalósítani.

Nagyon nehéz, leterheltek vagyunk.

 

De amilyen gyakran csak tudod, engedd meg neki, hogy ő legyen a férfi, akire felnéz a csaja. Aki után bolondulni lehet, akit bolondítani lehet.

Aki sóvároghat utánad, akinek jó beleszagolni a nyakába, aki hiányzik, ha nincs veled. Akihez hozzásimulnak, amikor hazaér.

Ne mindig apa legyen, aki anya mellett áll.

 

 
 
 
 
 

Továbbiakat a lenti cikkajánlóban vagy a blog facebook oldalán találsz: itt csatlakozhatsz hozzánk, hogy ne maradj le a friss cikkekről. Gyere, egyre többen vagyunk! 

Köszönöm, hogy olvasol, nézz vissza máskor is! 

Ha tetszett a bejegyzés, nagyon köszönöm, ha megosztod vagy a fb Tetszik gombbal (itt Kapcsolódó kép ) jelzed azt nekem. 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!