Kapcsolathekker

Mi számít megcsalásnak egy kapcsolatban?

Nem csaltad meg, de a párod mégis úgy reagált: mi lehet ennek az oka?

Az, hogy lehet, hogy megtetted: a tudtodon kívül mégis megcsaltad. Hogyan fordulhat ez elő?

Úgy, hogy a hűség és a megcsalás  jelenthet neki mást is, mint neked. Lehetséges, hogy az, ahogyan viselkedtél, a te nézőpontodból még nagyon is belefér, azonban számára már bőven megcsalásnak számít.

Talán veled is előfordult már, hogy nem tettél olyat, ami szerinted megcsalásnak számítana, a párod azonban (szerinted) túlzóan reagált a helyzetre: nagyon féltékeny és megbántott lett.

Valószínűleg elmondtad neki, hogy nem érted a reakcióját és szerinted amit tettél, azzal nem csaltad meg őt: szereted és nincs oka féltékenynek lenni. Ennek azonban előfordulhat, hogy nem volt olyan megnyugtató hatása rá, mint vártad, mert számára máshol kezdődik a megcsalás, mint számodra.

 

Mit lehet tenni ilyen helyzetben?

Azzal, hogy kapcsolatban vagytok, kimondva vagy kimondatlanul de vállaltad, hogy hűséges leszel hozzá.

Mindenképpen érdemes bocsánatot kérni tőle, hiszen akármilyen jóhiszeműen és akaratlanul is, de megbántottad.

Jó alkalom egy ilyen helyzet arra, hogy megbeszéljétek azt, hogy melyikőtök mikor/milyen viselkedéstől érzi már azt, hogy azzal a párja átlépné a hűség határait. Ezután mindkettőtöknek egyszerűbb dolga lesz: azzal, hogy már tisztában vagytok egymás véleményével, könnyebben oda is tudtok figyelni erre.

 

Cheating GIF - Find & Share on GIPHY

 

(Beteges féltékenység vagy mások által teljesen ártalmatlannak ítélt kiváltó okokra adott rendszeres, túlzott reakciók esetén más lehet az alapprobléma, előfordulhat, hogy a féltékenység csak a felszín. Ha így van, ajánlott pszichológussal egyéni terápiába kezdeni.) 

 

 
 
Gyors segítség megcsalás után: e-book itt letölthető (ingyenes)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Továbbiakat a lenti cikkajánlóban vagy a blog facebook oldalán találsz: itt csatlakozhatsz hozzánk, hogy ne maradj le a friss cikkekről. Gyere, egyre többen vagyunk! 

Köszönöm, hogy olvasol, nézz vissza máskor is! 

Ha tetszett a bejegyzés, nagyon köszönöm, ha megosztod vagy a fb Tetszik gombbal (itt Kapcsolódó kép ) jelzed azt nekem. 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!