Kapcsolathekker

Te is balek vagy? Üdv a klubban!

Egyre jellemzőbb, hogy elérkezik az életünkben egy pillanat, amikor megpróbáljuk kideríteni azt, hogy kik is vagyunk valójában. 

Mik a tetteink mozgatórugói, miért hibázunk újra és újra bizonyos dolgokban, más területeken pedig mi miatt vagyunk kimagaslóan jobbak, mint a társaink.

A 16personalities oldal magyar megfelelője például (melyet itt találsz), igazán egyszerű és gyors lehetőséget nyújt itthon is mindenkinek arra, hogy felfedezze személyes erősségeit és gyengeségeit. Az eredmények alapján a részletes és kidolgozott értékelő oldalaknak hála átláthatóbbá válhat saját magunk számára is, hogy miért vagyunk olyanok, amilyenek és miért éppen azok a legjellemzőbb viselkedésformáink, amiket tapasztalunk. 

A leírásokat olvasva új, érthetőbb megvilágításba kerülhetnek az emberekkel való kapcsolataink is.

Még a házastársunkkal, gyermekünkkel való viselkedésünk okait is tisztábban láthatjuk.

Az oldal kipróbálását és időszakonként ismétlődő használatát (hiszen személyiségünk  a minket érő élmények hatására folyamatosan változik) minden önismeretét fejleszteni kívánó személynek őszintén tudom ajánlani.

Rendszerint igazi, homlokracsapós felismerések születnek a teszt kitöltésével. 🙂

 

De mi a helyzet akkor, ha alapvető személyiségjegyeink arra ‘kárhoztatnak’ minket, hogy szüntelenül a másokon való segítségnyújtási módokat keressük, ha öntudatlanul is? Ha az eredményedben a harmadik betű F, akkor nagyon valószínű, hogy ezzel te is így vagy. (De van esély arra is, hogy a harmadik betűd F helyett T, mégis ilyen vagy.)

 

Mit tehet az, aki személyiségjegyeinek hála a mai világban a segítőkész helyett gyakran a balek jelzőt húzza önszántából magára?

Hiszem, hogy sokan vagyunk ezzel így.

Akik azzal küzdenek, hogy ha nem fogják le jó erősen egyik kezükkel a másikat, akkor a saját ügyük építése helyett újra és újra másoknak segítenek, idejüket és energiájukat nem kímélve.

Bolondok vagyunk, reménytelen esetek? A ‘nem életrevalók csapata’?  

 

Lehet, de én nem bánom. Tegye fel a kezét, aki még magára ismert: nekik, nekünk hoztam ezt a videót.

Legyen nagyon, nagyon szép napotok! 

Videó innen

 

 
 
 
 
 

Továbbiakat a lenti cikkajánlóban vagy a blog facebook oldalán találsz: itt csatlakozhatsz hozzánk, hogy ne maradj le a friss cikkekről. Gyere, egyre többen vagyunk! 

Köszönöm, hogy olvasol, nézz vissza máskor is! 

Ha tetszett a bejegyzés, nagyon köszönöm, ha megosztod vagy a fb Tetszik gombbal (itt Kapcsolódó kép ) jelzed azt nekem. 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!