Kapcsolathekker

Vissza szeretnéd kapni az exed?

Ismét beindult az őrület, ami a Valentin nap köré szerveződik. Mindenhol szívekbe ütközöl, eléd nyomják óriásplakátokon, az újságban, a boltban. Nem lehet kikerülni. Még macskakonzervet sem tudsz úgy venni, hogy ne lógna rá egy molinó.

Mintha minden azt kiabálná, hogy a párban élőké a világ. Ilyenkor pocsék érzés tud lenni, ha valaki egyedül van, pedig nem szeretne.

Nem szeretem a Valentin napot. 

Amitől pedig halmozottan rosszul vagyok, az az ilyenkor beinduló mozgalom, melyben mintha a külvilág egésze amellett kampányolna, hogy ne legyél egyedül Valentin napon.

Tegyél meg bármit, de szerezz valakit.

És ha mást már végképp nem tudsz kitalálni, hát szerezd vissza az exed.

Sex And The City GIF - Find & Share on GIPHY

Belátom, hogy vannak kapcsolatok, melyek megérik az erőfeszítést. Szerelempárti vagyok. De ezzel együtt is úgy gondolom, hogy nem minden kapcsolatot lehet, vagy érdemes feléleszteni. Van, amit jobb békén hagyni, levonni a következtetéseket és nem bolygatni tovább. 

Továbblépni viszont félelmetes lehet.

Megértem, sőt, tapasztaltam. Majd belepusztultam, emlékszem. Van az a helyzet, amikor az új életkezdésnél egyszerűbbnek tűnik feléleszteni valamit, ami már volt, a miénk volt és működött, miközben hajlamosak vagyunk igen elnézőek lenni a kapcsolat negatív tulajdonságaival kapcsolatban. 

 

Mikor érdemes tehát egyáltalán elgondolkodni azon, hogy „mi lenne, ha”?

Írok néhány jellemzőt. De még ha mindet magatokra illőnek érzed is, még az sem garancia arra, hogy jó döntést hozol, ha ezt az utat választod.

  • Nem alapvető összeférhetetlenség okozta a szakítást. Mert, ha így volt, az újabb próba is jó eséllyel ugyanoda vezet majd, csak ezúttal valószínűleg rövidebb idő alatt. Előfordulhat, hogy két ember között lángol a szerelem, de ha mélyebbre nézünk, kiderül, hogy mégsem passzolnak egymáshoz. Egyikük hamarosan gyereket szeretne, másikuk abban sem biztos, hogy valaha képes lesz meghozni ezt a döntést. Egyikük külföldön szeretne érvényesülni, a másik még az utcából sem szívesen költözik el. 
  • Amikor szakítottatok, semmilyen formában nem került sor egymás pocskondiázására. Mindketten úgy láttátok, hogy az, hogy nem sikerült, közös eredmény. Egyikőtök részéről sem hangzottak el a kapcsolathoz méltatlan, azt utólag beszennyező kijelentések, nem minősítettétek a másikat sértő, bántó módon, nem tettetek olyasmit, amitől a másik megalázva vagy kihasználva érezhette magát. 
  • Nem az egyedülléttől való félelem vezérel téged abban, hogy vissza szeretnéd szerezni őt. Kérlek, ebben legyél nagyon őszinte magadhoz. Akkor is őt szeretnéd, ha nem lenne elérhető, ha akár hónapokig kellene várnod a találkozásotokra? Biztosan várnál rá? Eltökélt maradnál a kapcsolatotok újrakezdését illetően, hajlandó lennél áldozatokat hozni érte, vagy megpróbálkoznál mással kapcsolatot kezdeni?

 

Van egy informatikus ismerősöm. Mondott egy jót.

Azt mondta, hogy náluk, a munkában az az általános hozzáállás, hogy ha szabad választási lehetőséged van abban, hogy megjavíts valamit, amiről tudod, hogy hibásan működik vagy hogy töröld az egészet és a nulláról építs fel a helyére valami újat, akkor a másodikat választod. Mindig.

Mert a hibát meg kell keresni, azután kitalálni, hogy mi okozza, ezután pedig ráadásul még lehet, hogy az is kiderül, hogy nem is lehet megjavítani. Hogy hiába változtatsz, az alapelgondolás rossz, így sosem fog úgy menni a dolog, ahogy szeretnéd. Közben pedig beleteszel egy csomó időt és energiát. 

 

Nagyon kérlek, mielőtt belefogsz, gondold át.

Tényleg így szeretnéd? Őt szeretnéd?

Ha igen, szurkolok nektek.

De ha nem… Inkább szervezz egy csajos estét. Azért az sem olyan rossz. 

Alex Bedder GIF - Find & Share on GIPHY

 

 
 
 
 
 

Továbbiakat a lenti cikkajánlóban vagy a blog facebook oldalán találsz: itt csatlakozhatsz hozzánk, hogy ne maradj le a friss cikkekről. Gyere, egyre többen vagyunk! 

Köszönöm, hogy olvasol, nézz vissza máskor is! 

Ha tetszett a bejegyzés, nagyon köszönöm, ha megosztod vagy a fb Tetszik gombbal (itt Kapcsolódó kép ) jelzed azt nekem. 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!