Kapcsolathekker

Lehet-e boldog egy párkapcsolat pénzügyi gondok mellett?

Előfordulhat, hogy egy párkapcsolatban minden jó – lenne, ha a pénzügyek is úgy mennének, ahogyan szeretnénk.

Minden párkapcsolatnak megvan a sajátos mintázata, ahogyan a pár a pénzügyeiket kezeli. De mi történik akkor, ha a pénzügyeink egyáltalán nem az általunk kívánt irányba haladnak? Mennyire viseli ez meg a kapcsolatot? Min lehet változtatni ahhoz, hogy ne végződjenek rendre veszekedéssel az anyagiakkal kapcsolatos beszélgetések?

Egyáltalán, lehet boldog a kapcsolatunk, ha közben anyagi nehézségekkel küzdünk?

A University of Utah készített egy érdekes felmérést, hogy választ találjanak a fenti kérdésekre.

Mint kiderült, erre igen nagy szükség volt, mivel azt tapasztalták, hogy a párok 93%-ában fordulnak elő veszekedések az anyagi helyzetük miatt. A párok 93 százaléka… Ez nagyon sok.

Az eredmények kiértékelése, elemzése után arra jutottak, hogy igenis lehetséges elégedett párkapcsolatban élni akár súlyos anyagi nehézségek közepette is. Egy lényeges mozzanatot azonban kiemeltek a boldogabb párok viselkedési szokásai közül, ez pedig az volt, ahogyan egymás szerepét látták a pénzügyi nehézségek kialakulásában.

Azok a személyek, akik függetleníteni tudták a párkapcsolati boldogságukat az akár sorozatosan fellépő anyagi nehézségektől, hasonlítottak abban, hogy azokért nem a párjukat hibáztatták, vagy nem kizárólag őt. A rossz pénzügyi döntéseikért közösen vállalták a felelősséget, vagyis elfogadták azt, hogy az aktuális helyzet kialakulásában mindkettőjüknek része volt.

Minden kapcsolatban vannak időszakok, amikor a pénzügyek nem a legjobban mennek, de ha hiszünk a felmérés eredményének, akkor ez nem feltétlenül kell, hogy lerombolja a köztetek lévő érzelmeket. Arra viszont érdemes nagyon odafigyelni, hogy a felelősség ne csak az egyikőtök vállát nyomja, ne érezd sem te, sem a párod azt, hogy egyedül kell megoldást találnod a helyzetre.

Chipotle Mexican Grill GIF - Find & Share on GIPHY

Kutatás: Utah State University, Examining the Relationship Between Financial Issues and Divorce, 2012. 

 

 
 
 
 
 

Továbbiakat a lenti cikkajánlóban vagy a blog facebook oldalán találsz: itt csatlakozhatsz hozzánk, hogy ne maradj le a friss cikkekről. Gyere, egyre többen vagyunk! 

Köszönöm, hogy olvasol, nézz vissza máskor is! 

Ha tetszett a bejegyzés, nagyon köszönöm, ha megosztod vagy a fb Tetszik gombbal (itt Kapcsolódó kép ) jelzed azt nekem. 

 

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!